Până când va fi introdusă în magazin google play, aplicația este neoficială. Totuși, se poate descarca și instala la fel ca orice aplicație android: linkul pt descărcare este AICI. Este un fișier zip, se extrage arhiva și se folosește fișierul apk rezultat. Operația de instalare a unei aplicații neoficiale/neintroduse în magazin google play se numește sideloading.
Pentru instalare trebuie stabilite permisiuni de instalare aplicații din surse necunoscute (adică din afara magazinului play google). De obicei, permisiunea se acordă chiar în timpul instalării aplicației sau din setările telefonului, rubrica securitate si activată opțiunea respectivă. Urmează notificarea PlayProtect privind blocarea aplicației, se apasă triunghiul cu vârful îndreptat in jos pt a apare mai multe detalii, apoi se alege instalează oricum. La final ești întrebat dacă vrei să trimiți aplicația la google spre analizare, prrocedezi după cum dorești, cum am mai spus, sideloading-ul este descurajat de google din dorința de a ține dezvoltatorii captivi în sistemul/metodele google, sau mai precis din dorința de a dirija toți banii spre google.
Deoarece aplicația poate trimite notificări (de exemplu ce este la meniul zilei în ziua respectivă), este bine ca linkurile din notificări să fie deschise tot în aplicație. Aplicațiile instalate din magazin play au acest comportament în mod prestabilit, însă pentru aplicația neoficială trebuie intrat la setări, aplicații, se selectează aplicația Amada, apoi rubrica deschide în mod prestabilit, deschide legături acceptate în aplicație se setează “permite întotdeauna”. Chiar și așa, este posibil ca linkurile din notificări să se deschidă ori în aplicație, ori în Google Chrome. Google Chrome are acces la memoria aplicației, deci vei vedea exact ce vezi și în aplicație. Partea mai ciudată este că Chrome îți propune să instalezi din nou aplicația, iar dacă accepți o să fie 2 aplicații identice instalate, deci nu are rost să instalezi astfel.
Cel mai bun lucru este să citești notificarea, apoi s-o elimini prin tragere în lateral, iar dupa aceea, dacă ești interesat, să deschizi aplicația și să intrii la rubrica dorită!
Aceste lucruri se pot regla/rezolva numai când aplicația este introdusă oficial în magazin play.
Aplicația utilizează stocarea datelor în memoria cache pentru îmbunătățirea vitezei de navigare (paginile mai importante se deschid aproape instantaneu), este foarte ușor de folosit și are aceleași funcționalități ca și situl web, diferența notabilă fiind că poți primi notificări chiar și atunci când aplicația este închisă.
Dacă se va introduce sau nu în magazin play pt rezolvarea problemelor de mai sus in legătură cu sideloading-ul rămâne de văzut, cei care sunteți curioși sau doritori de ceva nou puteți să o instalați și testați sau chiar s-o utilizați zilnic!